Meidän luokka kokoontui lauantaina luokkahuoneeseemme tekemään yhdessä jiaozeja eli englanniksi dumplingseja - suomeksi olen kuullut käytettävän sanaa myky tai taikinanyytti, mikä sitten lieneekään oikea nimitys. Jiaozi on vähän kuin pasteija mutta ei sinne päinkään :) Pohjois-Kiinassa kun olemme, täkäläinen versio jiaozeista on suhteellisen paksukuorinen, lihalla ja/tai kasviksilla täytetty "nyytti",  joka on kypsennetty keittämällä.

Opettajamme oli hankkinut jiaozi-kuoret valmiina, eli ihan alusta asti meidän ei taikinaa tarvinnut lähteä leipomaan.

Pyöreän taikinalevyn keskelle nostettiin syömäpuikoilla nokare täytettä, ja sitten ryhdyttiin poimuttamaan.

Keittämistä vaille valmiita jiaozeja.

Nuori opettajamme keitti jiaozeja muutaman minuutin.

Jiaozit dipataan ensin soija-etikkakastikkeeseen, ja sitten suuhun! Hyvää oli!

Vielä lopuksi luokkakuva... Ihan kaikki luokasta eivät tosin olleet paikalla. Minä olen luokan ainoa eurooppalainen, lisäksi luokalla on useita japanilaisia ja korealaisia, yksi amerikkalainen, yksi kanadalainen (ei kuvassa), yksi ghanalainen, yksi venäläinen ja yksi kazastanilainen.