Eilen oli yliopiston kulttuuripäivä, jossa eri maat esittelivät itseään standeillä. Suomi puuttui joukosta, mutta niin puuttui aika moni muukin Euroopan maa. Sain kuitenkin aika paljon palautetta, meitä suomalaisia kun on täällä aika monta. No, Nokia oli kuitenkin pystyttänyt ständinsä melko lähelle juhlapaikka, joten eikö siinä ole suomalaisuutta ihan tarpeeksi... Illalla oli vielä iltashow, jossa eri maiden edustajat lauloivat ja tanssivat. Etenkin kansallispuvut olivat hurjan hienoja. Suuri osa esityksistä oli hienoja, tosin kaverini sanoi "etteivät ne pizzaa voita".

Olemme unelmoineet pizzasta jo useita päiviä. Keskustelu alkoi viikko sitten, kun pari vaihtaria kertoivat löytäneensä lähistöltä oikean pizzerian, jossa on kiviuuni ja ohuita, italialaistyyppisiä pizzoja. Torstaina järjestettiin osana kulttuuriviikkoa ilmainen leffanäytös, jossa esitettiin Kiinan 60-vuotisjuhliksi tuotettu elokuva The Founding of Republic. Suurin osa vaihtareista meni varmaan paikalle, koska ilmoituksessa mainostettiin ilmaista pizzaa ja popcorneja. Kaikki hyökkäsivät pizzalaatikoille kuin viimeistä päivää. Olihan se ihan hyvää, mutta ei kunnon pizzaa kuitenkaan. Olin erittäin hämmentynyt, kun maistoin poppareita. Ne olivat makeita. No, kiinalaiset tuntuvat muutenkin pitävän makeasta. Leivät ovat makeita, samoin makkarat. Ostimme kerran "salamia", joka osoittautui makeaksi soijakastikkeen makuiseksi lössykäksi. Aivan kammottavaa.

No, menimme siis tänä iltana kauan kaivatulle pizzalle. Kylläpä voi pizza tehdä kolme vaihtaria onnelliseksi :) Ja olin melkoisen mehuissani siitä, kun pizzeriasta löytyi Strongbowta pizzan kaveriksi. Aah. Ahneuksissamme tilasimme vielä pizzan perään ranskalaisetkin. Oli outoa syödä veitsellä ja haarukalla, piti oikein hetki miettiä, miten niitä käytetään. Pizzeriasta saa perjantaisin ilmaista olutta, joten vaikea arvata, mistä meidät tästä lähtien perjantai-iltaisin löytää...

Odottelen kovasti, että Juha tuo Suomesta tullessaan hiusvärin. Kävin kampaajalla ennen reissuun lähtöä, mutta nyt alkaa juurikasvu olla karsea ja hiusmalli vielä karseampi. Kaupasta löytyy kuitenkin vain blondaavia värejä, koska kaikkihan ne on tarkoitettu kiinalaisten mustalle tukalle. Kampaajalle menoa ennen pitää vielä vähän harjoitella sanastoa. Lisäksi pitää tutkiskella, mihin uskaltaa mennä. Suurin osa partureista ei tietenkään ole leikannut länsimaista tukkaa, eikä osaa leikata sitä. Kaverini oli joutunut parturireissun jälkeen itse saksimaan hiuksiaan, jotta lopputuloksesta tuli edes vähän vähemmän nolo. No, onneksi hiukset ovat uusiutuva luonnonvara...

Myös perusvoide on Suomen tilauslistassani. Kiinalaiset haluavat näyttää vaaleammilta, koska vain maalaiset ruskettuvat peltotöissänsä. Senpä takia oikeastaan kaikki kosteusvoiteet ovat valkaisevia. On ollut työn ja tuskan takana löytää ei-valkaiseva naamarasva. Dödön ostaminenkaan ei ole helpoimpia tehtäviä.

Pari päivää sitten en voinut enää vastustaa kiusausta, vaan revin jemmassa olleen salmiakkipussin auki ja söin sen melkeen samalta istumalta. Yllättävän pitkään se olikin säilynyt koskemattomana. Nyt ei vaan enää voinut olla avaamatta, kun tiesin Juhan voivan tuovan uuden tilalle :) Kiinassa ei ole ollenkaan hyviä karkkeja. Myös suklaa on pahaa. No, karkittomuus ei ehkä ole haitaksi, mutta silti unelmoin kovasti Candylandeista.

Unelmoin myös pehmeästä sängystä ja upottavasta sohvasta, etenkin silloin, kun katson elokuvaa tai luen romaania. Meidän sängyissämme on kova puinen laveri ja ohut, noin 5 cm paksu patja. Suomessa sitä kutsuttaisi petariksi. Meiltä kuitenkin puuttuu se paksu joustinpatja siitä alta. Ensimmäiset yöt olivat tuskallisia, mutta sittemmin olen nukkunut kovassa sängyssä varsin hyvin. Tekee kai selällekin ihan hyvää nukkua kovalla alustalla?

Olin muuten torstaina tekemässä äänitystä. Luin koneelle 200 suomenkielistä lausetta. Enpä tiennytkään, että suomenkieli on niin vaikeaa. Kieli kangerteli pahasti, kun koitin lukea mm. EU-parlamentin valiokunnissa esitettyjä vaikeaselkoisia puheenvuoron pätkiä. Osa lauseista oli hassuja, kun ne olivat vain irrallisia lauseenpätkiä kontekstista irroitettuna. Mieleen jäi ainakin lause "Kieltääkö töyhtöhyypän munien kerääminen Alankomaissa?". Firma tekee jonkinlaista tietokoneohjelmaa, mutta epäselväksi jäi, mihin näitä kummallisia lauseita tarvittiin.

kirjoitti Sanna