Matkustimme Dalista kolmisen tuntia bussilla Lijiangiin. Maisemat matkalla olivat hienot: terassipeltoja vuoren rinteella, korkeita vuoria jne. Olemme olleet LIjiangissa nyt kolmisen paivaa, ja saat ovat suosineet taallakin. Ilma on hiukan kylmempi kuin Dalissa, mutta aurinko paistaa edelleen kirkkaan siniselta taivaalta. Yot ovat kylmat, olemmehan 2250 metrin korkeudessa merenpinnasta.

Toissapaivana kiertelimme Lijiangin vanhassa kaupungissa, joka kokonaisuudessaan kuuluu Unescon maailmanperintoluetteloon. Vanhat talot kiinalaisine tiilikatoineen ovat sympaattisia, mutta kiinalaiseen tapaan ne kaikki ovat tietysti kaupallisessa kaytossa eli kaupunki pursuaa huivi-, koru- ja vaatekauppiaita, kahviloita, ravintoloita, matkatoimistoja jne.

Kavimme myos Black Jade Dragon-puistossa, josta oli upeat maisemat Jade Dragon Snow Mountain -vuorelle.

Eilen matkasimme itse Jade Dragon Snow Mountainille.

Lahtoasema 3050 metrissa

Otimme gondolihissin ylos huipulle 4500 metrin korkeudelle, josta kapusimme viela portaita 4680 metrin korkeudelle.  Sanomattakin selvaa, etta maisemat olivat sanoinkuvaamattoman upeat...

Kapuaminen oli hyvin hidasta, silla jalkatyo vaatinee kunnolla happea... 4500 korkeudessa happi on hyvin ohutta, mutta parjasimme kuitenkin ilman lisahappea (olimme kuitenkin varanneet happipullon mukaan...). Paassa vinkui ja horisontti heilui, mutta kiinalaisista poiketen emme turvautuneet happipullon antimiin. Huipulle noustessamme ympariltamme kuului tasainen suhina, kun suurin osa porukasta imi O2:sta keuhkoihinsa. Hetken tasoittelun jalkeen olo oli huomattavasti parempi ja harmittelimme ettemme voineet perustaa korkean paikan leiriamme vuorelle.

Korkeutta 4680 metria

Tanaan olemme sulatelleet ainutlaatuisen hienoa kokemustamme huipulla ja kierrelleet taas vanhaa kaupunkia. Huomenaamulla  lahdemme bussilla kohti Tiger Leaping Gorgea ("Tiikerinloikka-rotko") , joka on yksi maailman syvimmista rotkoista. Rotkon molemmin puolin vuoret kohoavat muistaaksemme yli 4 kilometrin korkeuteen, ja pohjalla virtaa jo risteilylta tutuksi tullut Jangtse. Tarkoitus on patikoida rotkolla paiva tai pari, ja jatkaa sitten sielta Shangri-La:han (3350 m)bussilla.

Muutenkin loppureissun nuotit ovat selvat, silla varasimme eilen periaatteistamme poiketen Kiinan sisaiset lennot. Kiinalainen uusi vuosi on 14.2 (alkaa Tiikerin vuosi), ja miljoonat kiinalaiset matkustavat kotikaupunkeihinsa. Junalippujen saanti vaikuttaa epatoivoiselta, emmeka halua jaada tanne jumiin - etenkin, kun lomien vuoksi majoitusten yms hinnat nousevat kuulema kaksin- tai kolminkertaisiksi. Saimme sitapaitsi lennot halvemmalla kuin junaliput oisivat maksaneet. Vastaanotamme siis Tiikerin vuoden Kunmingissa, josta lennamme takaisin Pekingiin 15.2.