Jälleen on vierähtänyt melkoisesti aikaa edellisestä blogipäivityksestä. Syy lienee siinä, että allekirjoittanut on lupautunut kirjoittajaksi.

Blogin otsikosta voi päätellä, että ruokahuollon saralla on tapahtunut edistystä. Tämä on totta. Nimittäin, silkkimarketin vieressä on suomalaisten linnake nimeltään Take 5. Suomalainen Jukka Lukkarinen tuli Pekingiin 9 vuotta sitten ja on pitänyt ravintolaa sen nykyisessä sijainnissa n. 7 vuotta. Listalta löytyvät kotimaisten lihapullien ja pyttipannujen lisäksi myös pizzat, kebabit ja meksikolaiset herkut. Kaiken tämän voi huuhtoa kitusiinsa kattavalla valikoimalla belgialaisia oluita. Ravintola toimii myös Pekingin suomalaisten kohtauspaikkana. Ravintolassa voi lukea suomalaisia lehtiä ja kirjoja tai heittää vaikkapa tikkaa.

Eilen ko. tiloissa järjestettiin suomalaisen kauppayhdistyksen iltamat, joissa aiheena oli kulttuurien välinen johtaminen. Osallistuin tapahtumaan erään suomalaisen ystäväni kanssa ja aion vastaisuudessa osallistua kaikkiin mahdollisiin tapahtumiin. Kiinassa suhteet ovat kaiken A ja O, ja kauppayhdistys on aivan loistava tilaisuus suhdeverkoston luomiseen.

Myös harrastusten tasolla on tapahtunut edistystä. Peilistä minua on jo pitkään tuijottanut lihava ja hiljalleen kaljuuntuva otus, jolla on ohuet kädet. (Vähän niinkuin pulkan vetonarut, joissa on solmut päässä.) Päätin tehdä asialle jotain ja hakeuduin Pekingin kovimpaan porukkaan. Aloitin harjoittelun Kiinan parhaassa vapaaotteluorganisaatiossa viime viikolla. Treenilistalta löytyy brasilialaista jujutsua, lukkopainia ja thai-nyrkkeilyä. Treenikaverit ovat kovia poikia. Salin omistaja Andy on todella hauska tyyppi ja omaa henkilökohtaiset suhteet brasilialaisen jujutsun perustajiin, Gracie klaaniin. Matka treeneihin kestää noin tunnin per suunta, joten treeni-iltama nielaisee arvokkaasta ajastani koko illan.

Tänään on ohjelmassa Pekingin suomalaisten pikkujoulu, joka on jälleen loistava tilaisuus naamatuttavuuden tekemiseen. Buffet-illalinen ruokineen ja juomineen oli jokseenkin hintava, mutta kerrankos sitä vaan eletään.

 

Tapaamisiin, 

余华,(Yu Hua)

(Joka kaikessa vaatimattomuudessaan tarkoittaa, että "Minä olen mahtava Keisari".)