Olettekin ehkä uutisista lukeneet, että Peking on sekaisin lumesta. Lunta alkoi tulla hiljaksiin lauantai-iltana, ja sitä satoi reippaasti koko sunnuntaipäivän. Nyt lunta on noin 30 cm, ja pakkastakin kymmenkunta. Näin paljon lunta Pekingissä ei kuulema ole satanut sitten vuoden 1951.

Jos Suomessakin lumi tulee joka vuosi "yllättyksenä" ja junat seisovat, niin onko joku ihme että Pekingissä ollaan ihmeissään. Lennot ovat myöhässä, moottoriteitä ja useita kouluja on suljettu jne. Koska Pekingissä ei juuri koskaan sada lunta, ei lumenluontikalustokaan taida olla joka puolella ihan uusinta uutta, vaan näytti koostuvan lähinnä luudista ja pikkulapioista.

Meillä on onneksi lyhyt matka kouluun, eikä tämän aamuista suullista koetta oltu lumen takia peruttu :) se meni onneksi ihan hyvin. Pääsin valittelemaan opettajalle Salmiakkipussia, joka ei koskaan tullut perille. Kokeen jälkeen oli mukava kuljeskella ulkona sekä nauttia raikkaasta pakkasilmasta ja lumesta. Melkein pystyi kuvittelemaan olevansa Lapissa....