Kokeet on ohi, ja loma alkakoon! Pakkailemme parhaillaan kamojamme, ja huomenna lähdemme talvilomareissulle. Jippii!

Ensiksi hyppäämme junaan kohti Chongqingiä, matka kestää hieman yli vuorokauden ja kilometrejä kertyy noin parisentuhatta. Olemme buukanneet alustavasti pari yötä Tina's hostellissa ja tarkoitus on tutustua siis parin päivän ajan yhteen Kiinan suurimmista kaupungeista.

Tähän mennessä emme siis ole varanneet muuta kuin junaliput Chongqingiin ja majoituksen siellä, ja siitä eteenpäin kaikki on vielä avoinna. Jos aikataulut -  ja etenkin hinnat - sopivat meidän pläneihin, jatkamme matkaa Chongqingistä kolme päivää kestävällä Yangtze-risteilyllä kohti Kolmen rotkon patoa ja Yichangia.

Tässäpä kuitenkin alustava suunnitelma matkareitistä.

Tarkoitus on siis menomatkalla käydä ainakin Chongqingissä, Fenghuangissa, Kunmingissa, Dalissa, Lijiangissa ja - jos säät sallivat - Shangri-Lassa. Sitten tutkaillaan, mikä on fiilis ja onko vielä rahaa jäljellä ja palaillaan kohti Pekingiä niiden asettamissa puitteissa Ainakin Hongkongissa haluaisimme paluumatkalla piipahtaa.

Säiden pitäisi tuolla etelän suunnalla olla melkoisesti Pekingiä lämpimämmät - täällä on vielä lunta. Kilometrejä kertyy jälleen, ja toivottavasti monia uusia kiinnostavia kokemuksia ja kauniita maisemia. Kaikki välit aiomme kulkea junalla tai bussilla, ja tarkoitus on reissata mahdollisimman sniiduillen joten hienoja hotelleja tai ensimmäisen luokan junalippuja ei ole tiedossa.

Palaamme Pekingiin viimeistään joskus helmikuun puolen välin jälkeen, sillä Juhan luennot alkavat 24.2. Minun kiinan tuntini alkavat vasta 1.3, joten kyllähän tässä ehtii vähän jo lomailun makuun päästä...

Koitamme päivittää blogia matkan varrella, kuvia emme valitettavasti voi luvata ennen kuin loman jälkeen. Emme siis ole skypessä seuraavaan kuukauteen, puoleentoista, mutta sähköpostitse meidät tavoittaa ainakin välillä.

Hei hei