Suomen vieraat tulivat, näkivät ja lähtivät. Aika meni nopeasti, ja ehdimme tutustua vain murto-osaan suurkaupungista. Ihan joka päivä emme ehtineet mukaan turisteilemaan, kun piti joskus koulussakin näyttäytyä, mutta aika paljon tuli nähtävyyksiä itsekin kierrettyä.

Käytiin mm. kello- ja rumputornissa, kuvassa rumputorni.

Rappusia oli kiitettävästi...

Kesäpalatsin reissulle osui kaunis, keväinen ilma ja oli mukava käydä siellä pitkästä aikaa. Väkeä oli aika paljon, kun paikallisetkin olivat lähteneet piknikille ja polkuveneilemään.

Osallistuimme myös järjestetylle retkelle muurille. Totesin taas kerran, ettei ryhmämatkailu ole minun juttuni, mutta olin tyytyväinen päästessäni eka kertaa näkemään muurin Mutianyulla, se oli oikein komea paikka. Muuri kumpuili ja kaarteli komeassa vuoristomaisemassa, ja sääkin oli upea. Olimme muurilla suht ajoissa, joten siellä ei ollut liikaa porukkaakaan. Hahaa, saatiin kunniakirjat, joiden mukaan ollaan sankareita kun on tallusteltu muurilla.

Vierailimme eläintarhassa myös. Oli sinänsä mukava taas nähdä pandoja, ovat ne vaan aina yhtä hellyttäviä.

Mutta osa häkeistä oli kyllä niin pieniä ja surkeita, että aika surulliseksi näystä tuli :( Varsinkin nyt, kun oli sen verran viileää vielä, että osa eläimistä oli sisähäkeissä, niin olivat ne melkoisen ankeita. Esimerkiksi sarvikuono tuskin mahtui pienessä kopissaan kääntymään... Eläintarhassa näimme kuitenkin ensi kertaa kevään merkkejä, puut kukkivat ja puissa oli jo melkein lehdet!

Tallustelimme myös hutongeissa, ihmeteltiin olympiastadionia, syötiin Pekingin ankkaa ja kierrettiin vähän kauppojakin. Ostin uudet silmälasit aikamoisena heräteostoksena, kun sai niin halvalla... Oikein oli mukava viikkko, vaikka Suomen vieraat taisivatkin olla aika häkeltyneitä kaupungin - ja nähtävyyksien - suuresta koosta. Ja taisi meidän huonekin vetää aika hiljaiseksi :D