Vähän meinaa tämä kirjoitustahti taas hiipua, kun lomat on loppunut ja arkinen aherrus alkanut. Ei olla tehty mitään sen kummempia. Toki loppulomasta vähän käytiin kiertelemässä Pekingin nähtävyyksiä, kuten temppeleitä. Temppeleissä oli kova kuhina, kun ihmiset kävivät ja polttamassa suitsukkeita ja rukoilemassa onnea uudelle vuodelle.

 

Käytiin vihdoin katsomassa olympia-stadioniakin (tai minä olin sen nähnyt aiemminkin kyllä). Erityisesti uimastadion oli ihan komea iltavalaistuksessa.

Suomalaisittain herätti hiukan hilpeyttä Linnunpesän viereen rakennettu pieni laskettelurinne...

Uuden vuoden ilotulitus ja pommitus jatkui kaksi viikkoa lähes tauotta ...Onneksi pommitus kuitenkin päättyi Lantern-festivaaliin, jota vietetään uuden vuoden ensimmäisen täyden kuun aikaan. Valitettavasti festivaalille osui kuitenkin aivan surkea ilma, räntää tuli taivaan täydeltä, emmekä nähneet yhtään ainoaa lyhtyä taivaalla.

Opinnot pitävät meidät kummatkin kiireessä, eikä ole kauheasti muuta ehditty tekemäään. Juhalla on 7 kauppakorkean kurssia, kun suositus on kolme, eli hommaa riittää. Tehtäviä ja paksuja kirjoja näyttäisi riittävän. Minun kiinan tunneilla vauhti on varmaan kaksinkertaistunut, ja uusia merkkejä ja uutta kielioppia on hurjasti. Meillä on ihan mukava luokka, vaikka edellisistä luokkakavereista ei ole kuin enää muutama samalla luokalla kanssani. Suurin osa luokkakavereista on Japanista.

Opiskelujen ohella olen palaillut liikuntaharrastuksiin. Kylläpä oli mukava taas päästä saunomaan. Niin, salilla on ihan kunnollinen sauna. En ole tainnut mainita asiasta, kun olen luvannut pitää suuni supussa asiasta. Joku nimeltä mainitsematon pohjalaispoika hermostuu, jos kuvailen hyviä löylyjä, joista saan yksin nautiskella, kun kiinalaiset harvemmin tuntuvat ko. saunassa käyvän :) Niin, ja en ole tainnut kertoakaan, etten saa käydä salilla kuin kahdesti viikossa. Syksyllä salikortin hommatessani kyselin, että saanhan sitten varmasti käydä kaikissa jumpissa yms., ja henkilökunta vakuutti, että ilman muuta. En sitten huomannut kysyä, montako kertaa viikossa saan niissä käydä. Yllätys oli sitten suuri, kun kuukauden päästä minulle ilmoitettiin, etten saa käydä kuin kaksi kertaa viikossa... Peruskiinalaista meininkiä. Oma kai oli syyni, kun en naiviuttani huomannut kysyä kaikkia mahdollisia ja mahdottomia kysymyksiä :)

Niin, ja siinä uudessa, syyskuussa valmistuneessa vaihto-opiskelija-asuntolassa on jo vesivahinko. Suihkut ovat pois käytöstä parisen viikkoa, kun vesi menee rakenteissa ja kylppäreiden kaakelit irtoilevat. Hyvin on siis rakennettu...

kirjoitti Sanna

PS. Iskälle ja lankomiehelle terveisiä: Jos ei sitä kalaa ala tulemaan, niin ottakaa kiinalaisista mallia...